Beleggen in vastgoed is populair

Beleggen

Het beleggen in onroerend goed is momenteel erg populair. Het is alleen niet zo eenvoudig als men soms denkt. Er komt veel kijken bij het beleggen in commercieel vastgoed. Als bedrijfsmakelaar adviseer ik u over al deze aspecten van beleggen in onroerend goed.

Weloverwogen beleggingskeuze maken

U kunt kiezen uit winkelpanden, kantoorpanden, bedrijfspanden en woonpanden, al dan niet in combinatie met elkaar. Bij die verschillende soorten panden spelen steeds andere factoren een rol om een verstandige keuze te maken. Is een bedrijfspand in geheel of gedeeltelijk verhuurde staat? Dan is het van belang om de onderliggende huurcontracten goed te beoordelen. Ook moet de huuropbrengst getoetst worden aan de reële markthuur. Heeft u eenmaal een pand op het oog, dan is een professionele beoordeling van de bouwkundige staat nodig.

Schoon verleden, méér toekomst

Om in te schatten of vastgoed in de toekomst een goede belegging blijft, is ook historische informatie interessant. Denk aan activiteiten in het verleden die gevolgen kunnen hebben voor de milieukwaliteit van het onroerend goed en de ondergrond. Of gemaakte afspraken rondom borgsommen of bankgaranties. Allemaal zaken die effect kunnen hebben op uw dag van morgen. Ik adviseer u over al deze aspecten van beleggen in onroerend goed.